woensdag 11 december 2013

Wat is Flickr?

Flickr is een website voor het delen van foto’s. Het wordt gezien als een Web 2.0-applicatie en maakt het gebruik van tagging (trefwoorden). Bij het uploaden van foto’s kan er worden opgegeven onder welke voorwaarden (licentie) anderen de foto’s mogen gebruiken. Ook kunnen foto’s in een privégedeelte worden geplaatst, dat alleen te bekijken is door gebruikers die daarvoor toestemming van de uploader hebben.
Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om als opslagplaats te gebruiken, vooral onder webloggers.
Er zijn twee soorten accounts, gratis accounts waarbij voor 100 megabyte per maand geüpload mag worden, en het pro-account (betaald), waar je een ongelimiteerd aantal aan foto’s kunt uploaden, met een maximale grootte van 20MB per foto.
Flickr meet, in tegenstelling tot veel andere fotodiensten, niet de opslagruimte die de foto’s in beslag nemen, maar het dataverkeer. Wanneer foto’s dus weer verwijderd worden heeft dat geen invloed op de opslagruimte die je nog over hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten