woensdag 27 februari 2013

Blogger - Lijst met link toevoegen

Bij gadgets toevoegen staat het item lijst met link toevoegen.
Interessante sites kan je hier toevoegen. Je moet de URL correct opgeven.

Blogger - Je blog verwijderen

Als je je blog verwijdert, is het niet langer online beschikbaar en wordt het permanent verwijderd uit de lijst met blogs in je Blogger-dashboard. Ga als volgt te werk om je blog te verwijderen:
  1. Meld je aan op blogger.com en ga naar je Blogger-dashboard.
  2. Klik naast het blog dat je wilt verwijderen op de vervolgkeuzelijst rechts naast het grijze pictogram 'Berichtenlijst' Blogger post list icon & drop-down.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op Overig (onder Instellingen) aan de linkerkant van de pagina.
  5. Klik boven aan de pagina onder 'Hulpprogramma's voor blogs' op Blog verwijderen.
  6. Klik op Dit blog verwijderen.
De titel van het verwijderde blog wordt nog 90 dagen weergegeven in het gedeelte 'Verwijderde blogs' van je account. In deze periode kun je aan de linkerkant van je Blogger-dashboard op Verwijderde blogs klikken om de titels van je recent verwijderde blogs te bekijken.

Blogger - Volgers

Volgers zijn mensen die geïnteresseerd zijn in je blog. Lezers kunnen volgers worden via je Volgers-gadget van Google Friend Connect of door de URL van je blog toe te voegen aan hun leeslijst.

Blogger - Labels toevoegen aan je bericht

Met labels kun je je berichten eenvoudig categoriseren. Als je een bericht schrijft, klik je ernaast op Labels en geef je de gewenste labels op, gescheiden door komma's. Labels die je eerder hebt gebruikt, worden eronder weergegeven. Je kunt erop klikken en ze toevoegen aan het bericht. Als je je bericht publiceert, worden ook de labels weergegeven. Als je op een van de labels klikt, wordt er een pagina geopend met berichten allemaal dat label hebben.

Blogger - Co-auteurs

Een co-auteur is een persoon die mee schrijft aan uw blog. U kan een co-auteur toevoegen en deze persoon kan vervolgens ook inloggen. Deze co-auteur kan berichten toevoegen, wijzigen en/of verwijderen op uw blog. Zo kan u samen werken met meerdere andere co-auteurs om samen uw blog te maken. Een co-auteur is verschillend van de "maker" of "eigenaar" van het blog in die zin dat u als eigenaar de co-auteurs terug kan verwijderen en de toegang kan ontzeggen. Een co-auteur zelf kan u niet de toegang ontzeggen. Bovendien kan een co-auteur ook niets wijzigen aan het uitzicht of aan de instellingen en ook geen andere co-auteurs aanmaken. De co-auteur kan wel zelf zijn paswoord en e-mail adres aanpassen.

Blogger - Sjablonen

Met de Sjabloonontwerper van Blogger kun je op een nieuwe, eenvoudige manier de opmaak van je blog aanpassen. Je kunt een reeks verschillende sjablonen, afbeeldingen, kleuren en kolomlay-outs selecteren om van je blog iets helemaal van jezelf te maken. Als je naar de Sjabloonontwerper wilt gaan, klik je op de vervolgkeuzelijst naast het grijze pictogram 'Berichtenlijst' en selecteer je Sjabloon. Van hieruit kun je je sjabloon kiezen en aanpassen.
Tijdens het werken met de Sjabloonontwerper, zie je een voorbeeld van hoe de blog wordt weergegeven op basis van de keuzes die je maakt. Je kunt het voorbeeld ook vergroten door met 'Voorbeeld uitvouwen ' te schakelen tussen de Sjabloonontwerper van Blogger en het voorbeeld. Als je tevreden bent over hoe je blog eruit ziet, publiceer je je wijzigingen door in de rechterbovenhoek van de Sjabloonontwerper op 'Toepassen op Blog' te klikken.

woensdag 20 februari 2013

Blogger - Gadgets


Hoe zet je achtergrondjes en gadgets op je blog?
http://www.thedigitalbakery.nl/p/hoe-zet-je-de-achtergrondjes-en-gadgets.html